Sorbet d’infusió de menta fresca

Aperitius                                                                   Estiu

Les herbes aromàtiques sempre han jugat un rol bàsic en el món dels aperitius. El mot aperitiu -del llatí aperire- vol ser un petit mos o beguda amb la finalitat d’obrir i estimular l’apetit.

Els tradicionals vermuts sempre s’han fet amb herbes aromàtiques i s’han servit freds, sovint amb glaçons de gel. Fa anys se servien sorbets en mig d’un xeflis important. D’altra banda, la menta refresca el paladar d’allò més. Perquè, doncs, no provar d’unir mos i copa, menja i beguda, compacitat i fragilitat? Perquè no servir, en un dia de xafogor, un sorbet d’infusió de menta com aperitiu? Ens ho varem preguntar i no varem dubtar en oferir-lo al client com a refrescant aperitiu per l’estiu. Durant tot l’any l’oferim també a les postres.

Fem aquest sorbet amb fulles de menta fresca bullides un minut -si es bull massa temps la menta amarga- i just deixades infusionar pausadament. Utilitzem la menta comú dels nostres horts, la menta de les sopes, la del te, de les faves i els pèsols.

És com una genuïna mossegada d’aire fresc. Veuran que aquest sorbet asserena i conforta, tonifica i estimula. El nostre pap guanya en plaer i el nostre esperit , en il·lusió.