Saltat de rossinyols amb botifarra negra

Entrant                                                                    Tardor

Els bolets conformen per a molts un món fascinant. A Catalunya  pocs aficionats a la bona taula ignoren la gracilitat dels bolets dels nostres boscos. Quan s’acosta la tardor el neguit dels boletaires creix desmesuradament i poca gent roman displicent a l’atractiu que ofereix un cistell de bolets recent caçats. Difícilment descobrirem un altre país amb un recull tan divers i suggestiu de plats com el que es dedica a Catalunya als bolets.

Els bolets no volen ni romanços ni sofisticació. Simplement passats per la paella amb un xic d’oli, just que perdin l’aigua amb l’escalfor, només cal afegir-hi una mica d’escalunya ben picada o un xic de botifarra negra. És com fem a La Venta els rossinyols, aquestes vedettes  de color groc ataronjat i flaire afruitada que, a les comarques de muntanya acostumen a aparèixer ja a finals de juny però que habitualment surten arreu des de finals d’estiu fins a les darreries de la tardor.

Poseu-vos per un moment en la pell del caçador de bolets: immers en l’espessor del bosc, el màgic desig que provoca ensopegar amb un cau de bolets fa de la desemparança del boletaire soliu la més humana i mundanal de les soledats. Un desig originari i singular, semblant, molt semblant, al que provoquen els rossinyols recent saltejats amb botifarra que servim a La Venta.