Amanida d’espinacs amb poma, pinyons i parmesà

Entrant                                                                Tot l’any

Quan Elzie Crisler va crear el mític personatge de Popeye, el consum dels espinacs va augmentar notòriament als EEUU. Originaris de Persia, crus o cuits, els espinacs combinen amb molts altres productes: amb cigrons, fruits secs, són boníssims en truita o amb ou remenat, gratinats amb beixamel, amb ou dur, panses i bacallà… La única frontera és la nostra imaginació.

Aquesta amanida no és una de les habituals amanides que sempre s’han fet a les cases però és molt senzilla de fer i molt lleugera i bona.

Sempre havíem considerat que el sabor dels espinacs complementava molt bé amb el sabor de la poma. Ho varem provar i la mescla ens va agradar d’allò més. Només ens va caldre acompanyar la mescla de poma i espinacs amb formatge parmesà ratllat i uns pinyons acabats de torrar. I amanir-ho amb una vinagreta feta amb bon oli d’Arbequina, mostassa de Dijon i vinagre de Modena.

No cal dir que fer-la fou un encert. És un dels plats més estimats de la carta, un plat que excepte el mes d’Agost, hi és present tot l’any.