Hispania

Pocs països poden enorgullir-se de tenir una casa com l’Hispània. En poques cases es percep el producte com quelcom tan fonamental.

A l’Hispània hom no precisa ni llegir la carta. La Paquita o la Lolita, cada dia, els aconsellaran el que poden menjar. Però decidir-se no els serà fàcil. Cada plat constitueix una seducció difícil de rebutjar. No es perdin però els plats de la mestressa. Son plats meravellosos, plens de sabor, memòria i sentit comú.

La cuina d’aquesta casa només depèn d’allò que cada dia arriba del mar, del millor que cada temporada produeix la terra. És una culinària sense maquillatge ni bestieses. Res de teatre. La bona cuina, més que de la filigrana, depèn d’un gran respecte al producte, de molta sensatesa. I aquesta exigència, a l’Hispània, ha estat sempre una obsessió.
Cap gran projecte es construeix en tres dies. Tampoc un gran restaurant. El prestigi d’aquesta casa no és casual. Es fonamenta en molts anys d’estima, de treball i d’il·lusió.
La seva cuina pertany a l’entranyable món de la memòria. Els guisats de la Paquita i la Lolita toquen l’esglaó més alt al qual pot arribar el plaer de menjar. En pocs restaurants es pot apreciar com en aquesta casa que vida i cuina posseeixin tantes coses en comú.
Som molts els que sentim per aquesta casa una vera estima i una enorme gratitud. Podríem fàcilment prescindir de molts privilegis. Del que mai podríem arribar a prescindir és del privilegi de seguir menjant a l’Hispània.

RESTAURANT HISPANIA  –  Arenys de Mar